La Fisioteràpia és una ciència de la salut basada en el coneixement del cos humà que utilitza mitjans físics per curar, prevenir, recuperen i readaptar la salut de les persones. Considera al pacient globalment i exigeix,sempre, un tractament personalitzat, adaptat a les característiques de cada pacient y a la evolució de la seva patologia.

La paraula Fisioteràpia té origen grec: physis, que significa naturalesa y therapeia, que vol dir tractament. Així que el seu significat és “tractament natural” o “tractament mitjançant agents físics”. Aquesta ciència de la salut compren una sèrie de tècniques i mitjans per aconseguir la seva finalitat.

Entre totes elles a continuació en nombrem unes quantes:
Tècniques de teràpia manual: Massatge, estiraments musculars, mobilitzacions i traccions articulars, re centratges articulars, reeducació postural global (RPG), propiocepció, mobilització neurodinàmica…
Altres agents físics: Electroteràpia, crioteràpia, ultrasonoteràpia, hidroteràpia, termoteràpia, mecanoteràpia, magnetoteràpia…

Tot aquests conjunt de tècniques, més moltes altres més que no s’han nombrat, duen a terme el procés de la fisioteràpia i serveixen per ajudar a les persones tant sigui per a continuar fent esport, com per poder treballar amb normalitat i, en resum, tenir una millor qualitat de vida.